AUKE VALK
|
Zelfstandig Professional
AUKE VALK
|
Zelfstandig Professional

Bestuurlijke Besluitvorming in Verseon

maart  2015 / 24 No Comments

Sinds juni 2014 ben ik ingehuurd als Verseon specialist bij de gemeente Noordoostpolder. Eerst als vervanger tijdens het zwangerschapsverlof van de applicatiebeheerder Verseon en al vrij snel daarna kreeg ik de vraag of het BBV (Bestuurlijke besluitvorming) proces kon realiseren in Verseon.
Op dat moment was ik in de afrondende fase van het implementeren van het BBV proces bij de gemeente Meppel, dus dat sloot mooi aan.
De gemeente Noordoostpolder had een gedegen onderzoek gedaan naar de werkwijze en hoe dit proces digitaal moest worden. Dat stelde ons in staat om vrij snel met de realisatie te beginnen.

Na overleg met Circle Software hebben we besloten dat ik het BBV proces technisch ontwikkel gebaseerd op de ‘van de plank BBV oplossing’. Dat houdt dat Circle Software de standaard BBV inrichting heeft geïnstalleerd en dat ik deze verder heb ik ingericht.
Deze inrichting is voor iedere Verseon klant zodanig specifiek dat de standaard BBV inrichting altijd wel aangepast moet worden. De reden daarvoor is dat het BBV proces bij veel gemeenten specifieke elementen heeft. 
Om maar even iets te noemen, gemeente Noordoostpolder heeft een twee koppige directie en deze moeten ook parallel paraferen.
Gemeente Meppel heeft dat bijvoorbeeld niet, hier parafeert alleen de gemeentesecretaris op directieniveau.

Aan de kant van Circle Software was Sander Wessels betrokken, Sander was mijn technische sparringpartner binnen dit project, waarbij ik terecht kon voor technische vragen. Tevens zorgde deze samenwerking ervoor dat de inrichting voldeed aan de standaard. 
Sander ken ik al jaren, sinds dat de gemeente Zuidhorn (destijds mijn werkgever) in 2007 Verseon 1.6 kocht.

Begin december 2014 heeft Sander de standaard BBV oplossing geïmplementeerd en vanaf dat moment kon ik verder met de inrichting. Begin maart 2015 was ik hiermee klaar en kon er getest worden. En al vrij snel daarna is het in productie genomen, namelijk maandag 23 maart. 
Dat is heel erg snel voor een BBV project, dit is vooral zo snel verlopen door de zeer korte lijnen tijdens het ontwikkelen.
Ik kon mijn vragen vrijwel direct beantwoord krijgen, zowel bij Circle Software en bij de gemeente Noordoostpolder. En verder was het proces goed onderzocht en beschreven, wat uiteindelijk veel tijd bespaart tijdens de realisatie.

Natuurlijk is een dergelijk project zonder projectleider gedoemd te vertragen of te mislukken, maar gelukkig was Rudy Kaptein (werkzaam bij VHIC) aangesteld als projectleider. Ik heb Rudy leren kennen als iemand met erg veel gemeentelijke ervaring en kennis. Verder is hij in staat zeer snel beslissingen te nemen en het project daar nodig aan te passen.

Al met al hebben we in een zeer korte tijd een complete BBV oplossing kunnen achterlaten, iets waar ik bijzonder trots op ben. 
Graag wil ik via deze weg nogmaals Sander Wessels en Rudy Kaptein bedanken voor de prettige samenwerking. Ik hoop nog meer projecten samen te mogen doen!

Ben je benieuwd naar de inrichting van het BBV of wil je meer over Verseon weten dan kun je altijd contact met me opnemen.Comments are closed.