AUKE VALK
|
Zelfstandig Professional
AUKE VALK
|
Zelfstandig Professional

Digitaal notitieblok

juni  2014 / 13 No Comments

Omdat ik bij verschillende gemeenten de deur platloop en bij iedere klant ook notities maak, in bijvoorbeeld een vergadering, zocht ik hiervoor een beheersbare oplossing. Ik liep tot voor kort altijd met meerdere notitieblokken onder de arm.

En het gaat natuurlijk ook om papier, bah! Voor iemand welke digitaal werken implementeert kan dat echt niet meer natuurlijk!

Nu hoor ik je denken, je hebt toch een iPad klop je daar toch je notities op. Dat klopt, ik heb een iPad. Maar ik vind dat typen helemaal niet lekker, vooral in vergadering waar je ook weleens wat moet tekenen. Meestal verduidelijkt een plaatje iets veel beter dan een A4 tekst.

Maar ik heb nu de oplossing gevonden, wat voor mij echt heel prettig werkt! Ik schrijf op mijn iPad met een pen.
En ja ik schrijf met opzet niet stylus. Een stylus is gewoon een vervanger voor je vinger.
Ik schrijf met de Jot Touch 4 Pro pen, deze pen heeft een bluetooth verbinding met je iPad en op deze manier weet de iPad het verschil te herkennen tussen je vinger en de pen. Je kan dus het scherm aanraken en tegelijkertijd schrijven/tekenen (ook wel palmrejection genoemd).
Ideaal!

Als app gebruik ik GoodNotes,  deze app heeft alles wat ik nodig had. Je kan er verschillende notitieblokken in bijhouden, je kan het papiersoort aanpassen naar wens. De app synchroniseert automatisch via bijvoorbeeld iCloud, Dropbox, GoogleDrive enz… Je raakt nooit notities kwijt dus!
Je kan ook de notities delen met andere mensen via de mail en andere wegen.
Uiteraard kun je notities als PDF bestand ook in je DMS/Zaaksysteem opslaan!

Hier een voorbeeld notitie:
Notitie

(Ja mijn handschrift kan beter ;-) )

Benodigdheden:

- Een iPad 3 of nieuwer (de pen werkt alleen icm met een iPad)
- Jot Touch 4 Pro (te koop vanaf € 79,99)
- GoodNotes 4 (te koop voor € 5,49)

De pen is even een investering, maar geloof me je wil niet zonder. Ik heb eerst een goedkopere pen gebruikt, zonder bluetooth verbinding, wat me alleen me een bak frustratie opleverde. Continue zit je met je vingers aan het scherm waardoor het schrijven niet meer wil.
Met deze pen is dat niet zo.

Op deze manier heb ik voor mezelf het beste van twee werelden gecombineerd, het analoge van het schrijven kan nog steeds maar nu op de iPad.
Mocht je meer willen weten over deze oplossing vraag me gerust.Leave a reply

Your email address will not be published. Website Field Is Optional