AUKE VALK
|
Zelfstandig Professional
AUKE VALK
|
Zelfstandig Professional

Overheid & ICT 2014

april  2014 / 11 No Comments

Afgelopen woensdag en donderdag was de ICT overheidsbeurs in de jaarbeurs. Ik was er al weer twee jaar niet meer geweest en eigenlijk moet ik er wel even naartoe vond ik zelf haha.

De beurs was nu voor het eerst twee ipv drie dagen en ook kleiner opgezet. Sommige bedrijven waren er niet meer te vinden, de grootste afwezige was toch PinkRoccade. Ik had begrepen dat dit een kostenkwestie was en begrijpelijk ook.

Gelukkig waren er veel bekenden te vinden. Zoals mijn vrienden uit het zuiden, Circle Software. Erg leuk om iedereen weer te zien en te spreken, mensen welke normaal achter de schermen werken bijvoorbeeld zoals Theo Raets.
Circle heeft mij de nieuwe Verseon Web 2.2 laten zien. En ik moet eerlijk zeggen dat er een behoorlijk verschil is tussen de voorgaande versies en deze nog uit te te komen versie.
Het meest opvallende is dat deze client fullscreen wordt weergegeven. Verder was ik, als ontwikkelaar, erg blij te horen dat er steeds meer mogelijkheden achter de schermen in de webclient beschikbaar komen. Zoals ‘programmeer’ functies welke voorheen enkel voor de ‘Client Server’ beschikbaar waren.

Verder was ik nog bij mijn oostelijke vrienden geweest, Interaction|next in de volksmond ook wel Xential genoemd. Bij vele, steeds meer, gemeenten kom ik ze tegen en heb dan ook veel contact met hun.
Onlangs hebben we samen gemeente Oldebroek voorzien van de nieuwste versie en ook gemeente Meppel gaat binnenkort gebruik maken van Xential.

Ook nog een leuk gesprek gehad met iWriter, zij gaan zich meer bewegen op de MKB markt. Erg interessant, zeker als je vanuit de cloud een document zou kunnen generen op ‘subscription basis’. Maar ook je e-mail handtekeningen hebben ze een goede oplossing voor. Zeker de moeite waard.

Kortom was een interessante en leuke beursdag, vele bekende mensen weer gezien en gesproken.Comments are closed.