AUKE VALK
|
Zelfstandig Professional
AUKE VALK
|
Zelfstandig Professional

Filmopnamen voor gemeente Zuidhorn

april  2014 / 18 No Comments

Vorige week had ik samen met Corine Jager een gesprek met de burgemeester Bert Swart en afdelingshoofd Harrie Koning van de gemeente Zuidhorn over een filmproject voor de gemeente.

Ze wilden de afgelopen vier jaar, de raadsperiode, gefilmd hebben. Maar niet de bestuurders zouden aan het woord komen, nee de uitvoerders. De mensen welke de verandering mogelijk hebben gemaakt, juist die hebben we gefilmd. En dat ze dat leuk vonden was duidelijk te zien, Mario Brinkman van Rioolbeheer zei bijvoorbeeld : “Zodra mijn werk klaar is ziet niemand het, alleen een gietijzeren putdeksel is nog te zien”. Het voelde bij sommige video opnamen alsof we hen echt in het zonnetje zetten, erg leuk!

De boodschap was dat het humoristisch moest zijn en zo puur mogelijk. Geen tot weinig knipwerk en bewerkingen.
De te filmen personen kregen weinig tijd ter voorbereiding, en wij (als filmteam) dus ook niet. We wisten globaal wat er gefilmd moest worden, maar hadden geen script.
En weinig tijd : 18 verschillende films opnemen in 1,5 dag. En volgende week dinsdag moeten de video’s al klaar zijn.

Al met erg weinig tijd en veel werk.

Kernwoord: Improvisatie! Perfect!!!

Omdat ik bijna alle videoproducties samen met Corine doe had ik haar ook voor deze klus gevraagd. Normaliter is zij stylist en visagist, maar voor deze klus had ik haar nodig als audiotechnicus. Ze mocht hengelen! (Microfoon zo dicht mogelijk bij de te filmen personen houden zonder dat deze in beeld is.).
En dat ging perfect!

Ook hebben we samen de nodige humor aan sommige filmpjes kunnen toevoegen, even snel brainstormen en het idee uitvoeren snel snel. Echt Teamwork met een hoofdletter T.

We zijn werkelijk de hele gemeente Zuidhorn doorgereden, van natuurgebieden tot tunnels in aanbouw we hebben alles gezien! Een ontzettende leuke klus! We zijn nu druk bezig met de montage, maar we kunnen bijna niet wachten op de eerste reacties.

Het filmteam, Auke & Corine

Het filmteam, Auke & Corine

 Comments are closed.